Nuoria työelämään auttava Workpilots palkittiin

Nuorille työelämäpolkuja avaava Work Pilots Oy sai Vuoden 2017 Palveluteko -palkinnon Finnish Service Alliancelta.

 

Nuorille työelämäpolkuja avaava Work Pilots Oy sai Vuoden 2017 Palveluteko -palkinnon Finnish Service Alliancelta, joka palkitsee vuosittain yhden palveluteon, yhden palvelututkielman sekä yhden palveluaiheisen väitöskirjan.

WorkPilotsin avulla kuka tahansa (yritys, organisaatio, yksityishenkilö) voi antaa nuorille lyhytkestoisia työkeikkoja. Palvelu on suunniteltu yhdessä lukuisten eri toimijoiden kanssa ja toimii sekä mobiilisti että verkossa. Keikkatöillä nuori voi näyttää osaamisensa ja saa arvokasta palautetta, mikä auttaa löytämään omia vahvuuksiaan ja suuntaa työelämässä. WorkPilots erottautuu muista eurooppalaisista keikkatyöalustoista sillä, että vahvat arvot, vastuullisuus ja yhteiskunnallinen vaikuttavuus ovat olleet toiminnan keskiössä alusta alkaen. Alustalla on mukana n 20 kuntaa, yli 200 järjestöä ja säätiötä sekä lukuisia eri kokoisia yrityksiä ja yksityishenkilöitä. WorkPilots on parhaillaan kansainvälistymässä ruotsalaisten ja englantilaisten pilottihankkeiden myötä.

“Olemme saaneet nuorilta upeaa palautetta siitä, kuinka yksikin keikka voi oikeasti muuttaa nuoren elämän. Useampi nuori on kertonut kuinka palvelu on ollut heille lopulta ainoa pelastava tapa saada paljon kaivattua työkokemusta ja jopa työpaikkoja. Lisäksi nuoret ovat palvelun avulla päässeet tutustumaan eri toimialoihin ja yrityksiin ja kasvattaneet omia työelämän taitojaan ja verkostojaan”, kertoo yrityksen toinen perustaja Eija Kiviranta. “On huikean palkitsevaa kuulla, kuinka paljon muutamakin keikka voi parantaa nuoren itseluottamusta ja uskoa omiin kykyihin”.

Finnish service Alliancen puheenjohtaja Leena Alakoski kertoo että "Vuoden Palveluteko –palkinto myönnetään vuosittain taholle, joka on luonut selkeän palvelua koskevan uudistuksen tai parannuksen, joka on vaikutuksiltaan laajempi kuin yksittäinen palvelutapahtuma. Work Pilots erottuu edukseen etenkin yhteiskunnallisella vaikuttavuudellaan, motivoivalla arvolupauksellaan ja onnistuneella toteutuksellaan. Work Pilots vastaa tärkeään yhteiskunnalliseen haasteeseen ja auttaa nuoria löytämään helpommin keikkatyötä. Verkkosivuilla esitellyt kokemukset kertovat onnistuneesta ja hyvästä palvelukokemuksesta.

Eija Kiviranta iloitsee tästä upeasta huomiosta: “Olemme koko tiimillä todella otettuja ja kiitollisia tästä palkinnosta. Olemme uurastaneet yli kahden vuoden ajan palvelua rakentaen, ja tällainen julkinen tunnustus työstä lämmittää mieltä. Erityiskiitos kuuluu upeille yhteistyökumppaneillemme, jotka ovat olleet merkittävässä roolissa palvelun suunnittelussa sekä ovat rohkeasti lähteneet kokeilemaan uusia ratkaisuja yhteisessä tärkeässä missiossamme saada nuoret työelämään”.

Lisätiedot: www.workpilots.fi