Framery ja Gofore palkintosateessa

Äänieristettyjä puhelinkoppeja ja minineukkareita valmistava Framery palkittiin Pirkanmaan kasvuyrityksenä ja ohjelmistoyritys Gofore nappasi Kultaisen nuijan 2016. Molemmat tunnustukset jaettiin Kasvajat-kiertueen Tampereen tilaisuudessa 17.toukokuuta.

Frameryn perustajan Samu Hällforsin mielestä tuote on yhtä kuin brändi, joka on sama asia kuin yritys, mikä taas johtaa siihen, että tuote on yhtä kuin yritys.

– Frameryssa viennin osuus on jo 85 prosenttia tänä vuonna. Sujuvasti globaaleille markkinoille vei kokeilujen jälkeen löytynyt oma ydinjuttu, jossa olemme maailman paras, Hällfors arvioi.

Hyvä hallitus kehittää yritystä

Hallituspartnerit ry myönsi Kultainen nuija 2016:n ohjelmistoyritys Goforelle, hyvin menestyneelle ja kehittyvälle pk-yritykselle, jossa hallituksen rooli kehitystyössä on ollut merkittävä.

– Kaikki lähtee meistä goforelaisista, tärkeä ja yhteisesti jaettu missio sekä aito työntekijälähtöisyys. Gofore on meidän juttumme ja se mitä me haluamme tehdä – yhdistää tiukka ammattimaisuus ja tuloksellisuus yhteisöllisyyteen ja hauskanpitoon työssä. Oikean asian tekeminen on tärkeää: internet on keksitty uudelleen, digitalisaatio vaikuttaa laajalti yrityksiin ja yhteiskuntaan… Mikä tahansa on mahdollista, Goforen toimitusjohtaja Timur Kärki kommentoi.

Ennakkoluulottomia kokeiluja – ei ennakkoluuloisia sekoiluja

Vincit Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja Mikko Kuitunen kertoi Kasvajat-kiertuetilaisuudessa, kuinka innostaa kaikki kasvuun ja miten murtaa lasikatot.

Vincitin pääliiketoiminta on räätälöityjen ohjelmistojen kehityspalvelut ”möhlimättömyystakuulla”.

– Tartuta innostus yhteisen unelman toteuttamisella – organisaation ainut tehtävä on poistaa esteitä. Budjetit ja raportit useimmiten kahlitsevat tai rajoittavat. Pitää olla mukana arjessa ja isossa kuvassa päivittäin.

Kuitusen mukaan lasikattoja voi murtaa myös ennakkoluulottomilla kokeiluilla, joilla ei ole mitään tekemistä ennakkoluuloisten sekoilujen kanssa.

Epäonnistuneista kokeiluista pitää oppia nopeasti. Vertaisjohtamisen mallien mukaan ei tarvitse vaivata mitään prosessia sillä, että pitää kysyä kovin monelta.Tällöin kaikki ovat yhtä hyviä päätöksentekijöitä.

– Anteeksi saa helpommin kuin luvan – tee niin kuin itse tekisit!

Tyssääkö kasvu laskikattoon -kysymystä pohtivat myös robotiikkaan keskittyvän OptoFidelity Oy:n Ilmo Lounasmaa ja pintasähköä poistavia puolijohtavia polymeerejä innovoivan Ionphase Oy:n Claus Carlsen.

Kauppalehden kuulumisten sekä analyytikko Ari Rajalan kadonneen kasvun metsästys -puheenvuoron lisäksi Team Finland kehotti kiihdyttämään maailman markkinoille. Lisäksi terveisensä esittivät kiertueen yhteistyökumppanit Atrada ja Etera.

Mikko Kuitunen nettiin

Vincitin toimitusjohtaja Mikko Kuitunen kehotti Kasvajat-kiertuetilaisuudessa oppimaan epäonnistuneista kokeiluista nopeasti.


Teksti Noora Hietanen Kuvat Framery, Vincit