TilaCenter rakentaa älykkäitä toimitiloja Hervantaan

Huppionmäen teollisuusalueen uudet hallit on suunniteltu pienyrityksille. Kankaanpääläiset yrittäjät valitsivat Hervannan sen sijainnin vuoksi.

Vuonna 2017 perustettu TilaCenter rakennuttaa kahdesta hallirakennuksesta koostuvaa toimitilakokonaisuutta Hervantaan Huppionmäen teollisuusalueelle. Ensimmäinen vuokrahalleista on jo valmis ja toisen rakentaminen aloitettu.

Hallit on suunniteltu ja rakennettu pk -yrityksien tarpeita ajatellen, ja ne soveltuvat monenlaiseen yrityskäyttöön. Yrittäjäkolmikko Miikka Mäntykorpi, Kristian Rajala ja Olli Hietanen ovat Kankaanpäästä kotoisin ja Tampereen seutu valikoitui yrityksen toimialueeksi hyvien yhteyksiensä ja kasvupotentiaalinsa vuoksi. Uusilla toimitiloilla erityisesti pienteollisuuskäyttöön on kysyntää.

– Nykyajan yritykset arvostavat fiksusti käytettyjä neliöitä, kustannustehokkaita ja arkea helpottavia, älykkäitä rakennusratkaisuja sekä tilaa piha-alueella. Julkisivun näyttävyys on yritysten imagolle myös tärkeää. Me olemme panostaneet kunnolla myös ulkovalaistukseen, Miikka Mäntykorpi sanoo.

– Hyvät toimitilat edesauttavat asiakkaitamme keskittymään olennaiseen, eli itse yritystoiminnan pyörittämiseen, Mäntykorpi kiteyttää.

– Tuomme myös uusia ja älykkäitä ominaisuuksia toimitilarakentamiseen. Muutamana esimerkkinä mobiili- ja NFC -ohjauksella toimivat älylukot, etäluettava tilakohtainen energianmittaus, rakenteiden kosteusarvoanturit sekä vesivahinkoja ennaltaehkäisevä kulutusanalytiikka. Rakentaminenkin digitalisoituu ja haluamme olla kehityksen keihäänkärkenä, kertoo Olli Hietanen.

Sopivat tilat, hyvä sijainti

Huoneisto -ja sisäilmaremontteihin erikoistunut Asua Group Oy on yksi yhdeksästä Hervannan TilaCenter 1:n vuokralaisesta. Asua vuokrasi yhteiset toimitilat siivousalan yrityksen Kiinteistöleijonat Oy:n kanssa.

– Tilat ovat meille juuri sopivat. Sijainti on hyvä ja hallilta työntekijöidemme on helppo hakea tarvikkeita, toteaa Kiinteistöleijonat Oy:n Nina Tiura.

– Halli on siististi tehty, piha on tilava ja yleisvaikutelma erinomainen. Helvetin hyvä kokonaisuus, säestää Markus Koskinen Asualta.

Tilat soveltuvat moneen käyttötarkoitukseen – siitä osoituksena on ensimmäisen kohteen vuokralaisten toimialojen skaala: remontti- ja siivousalan yritysten lisäksi tiloissa toimivat huoneistovuokraus-, kuljetus- sekä rakennusalan yritykset, kirpputori, mattopesula ja tietokonehuolto.

Mäntykorpi ja Rajala harjoittavat toimitilojen vuokrausta, myyntiä ja saneerausta Kankaanpäässä ja Pirkanmaalla. Uudisrakentamiseen laajennettaessa uuteen yritykseen pyydettiin mukaan Olli Hietanen, joka toimii kankaanpääläisen talotehtaan, Hietakulma Oy:n toimitusjohtajana. TilaCenterin hallien seinä- ja kattoelementit valmistetaan Hietakulmassa. Rakennusalan yritys perustettiin kuitenkin hieman tavallisista lähtökohdista poiketen.

– Yrityksemme kulminoituu rakentamisen ja toimitilaosaamisen lisäksi etenkin markkinoinnin, projektijohtamisen sekä taloushallinnon osaamiseen. Loppukäyttäjien lisäksi toinen pääkohderyhmämme on kiinteistösijoittajat. Ensimmäiset kaksi kohdettamme myytiin yksityissijoittajalle uudenlaisen sijoittamiskonseptimme avulla, kertoo Kristian Rajala.

<p><em>Yrityksen jäsenet Miikka Mäntykorpi, Olli Hietanen sekä Kristian Rajala toimistollaan Tampereen Rautatienkadulla.</em><br></p>

Kokonaisvaltainen konsepti

Hervantaan on sijoittanut pari- ja omakotitaloja pääkaupunkiseudulle ja Satakuntaan rakentava Mallirakennus Oy.

– Pojilla oli tarjota kokonaisvaltainen konsepti. Toimitilasijoittamiseen liittyy usein haasteita ja TilaCenterin tarjoama sijoittajapalvelu ratkaisee ne kaikki. Olen tyytyväinen koko pakettiin ja valmiin kohteen vuokralaisiin, iloitsee Mallirakennus Oy:n Janne Alakoski.

Syksyllä 2019 valmistuvasta Hervannan TilaCenter 2:sta on nyt vuokrattavissa tiloja 165-1450m2 väliltä. Seuraava kohdekin on jo ennakkomarkkinoinnissa ja se nousee Nokian Kolmenkulman uudelle teollisuusalueelle. Kolmenkulman TilaCenter 1:stä yritykset voivat joko ostaa tai vuokrata toimitiloja.

– Aikomuksemme on kasvaa nopealla tahdilla. Pyrimme palvelemaan kaikkia yrityksiä. Ole meihin yhteydessä, niin kustomoidaan yhdessä yrityksellesi sopivin toimitilaratkaisu, lopettaa Miikka Mäntykorpi

Lisätietoja TilaCenterin kohteista www.tilacenter.fi

<p><em>Hallin julkisivua koristaa LED -nauhoilla toteutettu valoefekti.</em><br><br></p>

Hallin julkisivua koristaa LED -nauhoilla toteutettu valoefekti.