Japanilainen kulttuuri ja bisnestavat ovat omanlaisiaan, ja tietyt käyttäytymissäännöt on hallittava. Jos Japanissa pärjää, pärjää missä vain, kauppakamarin matkalle osallistuneet pirkanmaalaiset yritykset uskovat.

Kuin vipuvarsi, silmiä avaava kokemus, antoi hyvän pohjan. Tampereen kauppakamarin delegaatiomatkalle Japaniin osallistuneiden yritysten palaute on matkasta hyvää mutta realistista: tästä se työ vasta alkaa.

Lue lisää

Kauppakamarien suhdannekysely kertoo, missä mennään yritysten taloudessa. Pirkanmaalla tunnelmat noudattavat valtakunnallista mielialaa. Näkymät ovat positiivisimmat palveluissa.

Kauppakamarikysely: yritysten tunnelmissa vain hentoa kohenemista

Kauppakamarien tuore kysely ei sisällä merkkejä suhdannetilanteen merkittävästä paranemisesta. Alkuvuosi on sujunut heikosti, ja isolla osalla yritysvastaajista liikevaihto on supistunut edelliseen vuoteen verrattuna.

Lue lisää

Cerniin lähtevät tuotteet on suunniteltu Ylöjärvellä, jossa ne myös valmistetaan. – Viva-pyöräkatosten modulaarisuus oli yksi valinnan ratkaisseista kriteereistä, toimitusjohtaja Eero Ojanen kertoo.

Lehtovuori toimittaa pyöräkatoksia Cerniin satojen tuhansien eurojen arvosta

Ylöjärveläinen Lehtovuori on voittanut kilpailutuksen Cernin hiukkasfysiikan tutkimuskeskuksen pyöräkatoksista. Yritys on voittanut viime vuosina useita vastaavia kansainvälisiä kilpailuja. Viime vuonna se teki yhteensä seitsemän miljoonan euron sopimukset Ruotsiin ja Ranskaan.

Lue lisää


Antti Eskelinen, Tampereen kauppakamari.

PIRKANMAA KASVAA JA KEHITTYY

Vastuulliset ja kestävästi toimivat suomalaiset yritykset hakeutuvat hyvien liikenneyhteyksien ääreen ja helposti saavutettaville alueille. Myös osaavan työvoiman läheisyys vaikuttaa myönteisesti yritysten sijoittumispäätöksiin.

Lue lisää

Markku Rentto.

EU ei ole vain kuluerä - se on myös mahdollisuus taloudelle

Suomen talous on viime vuosina kohdannut monia haasteita, muun muassa heikkoa talouskasvua ja työttömyyden lisääntymistä. Tähän olisi nyt aika reagoida.

Lue lisää

Lasse Mitronen, työelämäprofessori, Tampereen yliopisto

Elinvoimaisen kaupungin syke ei sammu koskaan

Kaupunkien elinvoimaisuutta voidaan arvioida monin tavoin. Yksi mahdollisuus on tarkastella kaupunkikeskustoja ja niiden toiminnallisuutta.

Lue lisää


Markkinointi ja myynti

laki & talous

Annamaija Flinkkilä-Lehtonen, Roihu Inc

Manselainen menestys on lastattu markkinoinnilla

Rieväkylästä on kehkeytynyt luovien ihmisten rento innovaatiokaupunki, jonka verenkierrossa on edelleen jotain hyvin tamperelaista.

Lue lisää

Ida Koskinen ja Tommi Härmä, Asianajotoimisto Merkurius

MITÄ EU:N UUSI DATA ACT TARKOITTAA ERITYISESTI LAITEVALMISTAJILLE?

EU:n uusi datasäädös (Data Act) tuli voimaan 11.1.2024 ja sitä aletaan suurelta osin soveltamaan sellaisenaan 12.9.2025. Datasäädös muuttaa merkittävällä tavalla sitä, miten etenkin laitevalmistajien tulee jatkossa jakaa laitteidensa keräämää dataa ja toisaalta, miten ja kuka tällaista dataa saa käyttää.

Lue lisää


RATKAISUJA OSAAJAPULAAN

Ukrainalaiset ovat erittäin motivoituneita aloittamaan työt vaikka heti, Startup Refugeesista kerrotaan.

Kauppakamarit yhteistyöhön ukrainalaisten työllistämiseksi

Kauppakamarit ympäri Suomen aloittavat yhteistyön ukrainalaisten työllistämiseksi. Työpaikkoja välitetään Startup Refugeesin avulla.

Lue lisää

Vuoden vaihteessa tehdyn kauppakamareiden kyselyn mukaan ulkomaisia osaajia rekrytoineiden yritysten kokemukset ovat valtakunnallisesti erittäin positiivisia. Tampereen kyselyssä positiivisesta tai erittäin positiivisesta kokemuksesta kertoi runsaat 63 prosenttia.

Kansainvälisistä osaajista uutta osaamista ja virtaa ​​​​​​​

Kun yrityksen tavoitteena on kansainväliset markkinat, sen kannattaa aloittaa kansainvälistyminen omasta työyhteisöstään.

Lue lisää