"Vain sellaiset kaupunkiseudut menestyvät, joiden elinkeinoelämä menestyy."

Matti Hokkasen kiitospuhe Tampereen kauppakamarin ansiomerkkien jakotilaisuudessa 27.11.2017

Matti Hokkasen kiitospuhe Tampereen kauppakamarin ansiomerkkien jakotilaisuudessa 27.11.2017:


Tampereen kauppakamarin kunnioitettu puheenjohtaja, Yritysten edustajat, Hyvät ystävät!

On suuri kunnia saada vastaanottaa Teiltä tänään Suomi 100 – erikoisansiomerkki ja ripustaa se rintaansa. Mutta yhtä suuri kunnia on todeta, että merkki kuuluu myös Teille, Tampereen kauppakamarin kaikille edustajille, vaikka sitä entinen toimitusjohtaja vain kantaakin. Merkki muistuttaa meitä siitä valtavasta työstä, jonka tamperelaissukupolvet ovat tehneet kotikaupunkinsa hyväksi. Vain sellaiset kaupunkiseudut menestyvät, joiden elinkeinoelämä menestyy. Kun Tampereen kaupunkiseutu nyt menestyy ja kaupunki kasvaa, on se teidän ansiotanne.

Tampereen kauppakamarin entinen puheenjohtaja, Lokomo Oy:n toimitusjohtaja konsuli Veikko Virkkunen luetteli vuonna 1968 nuorelle kauppakamarin toimitusjohtajalle projektit, jotka olisi vietävä kauppakamarin toimesta läpi. Tampereelta on rakennettava kunnolliset tiet eri suuntiin. Pääkaupunkiin on tehtävä moottoritie. Höyryveturijunat on siirrettävä museoon ja rautatiet Tampereelle sähköistettävä. Tampereelle on rakennettava teknillinen yliopisto ja teknologian kehittämisen keskus. Ja näiden kanssa on saatava aikaan hyvä yhteistyö. Menestyvä kaupunki tarvitsee myös paikan, jossa yritysten tuotteita esitellään. Tampereen Messut Oy on otettava kauppakamarin suojelukseen ja sille on rakennettava kunnollinen urheilu - ja messuhalli. Myös lentoliikenne, sekä henkilöliikenne että lentorahti, on saatava kuntoon.

Kunnioitettu puheenjohtaja, Hyvät kuulijat! Puheenjohtaja Veikko Virkkusen esittelemät projektit on nyt tehty ja uudet haasteet odottavat ratkaisujaan. Yli 2000 yrityksen muodostama Tampereen kauppakamari on vahva ase vastaamaan haasteisiin. Muistettakoon vielä, että Tampereelle perustettu Ilmailun Kehittämiskeskus on jo aloittanut toimintansa ja kouluttaa väkeä kaikkiin ilmailun ammatteihin. Suomen ja Pohjoismaiden suurin sisämaan kaupunki on valmis elinkeinoelämänsä puolesta vastaanottamaan eteen nousevat uudet 2020-luvun haasteet. Tampereen Kauppakamari on merkkinsä ansainnut. Onnittelen Teitä siitä ja kiitän, että sain olla mukana siinä minäkin.

Kiitos!

Matti Hokkanen
Tampereen kauppakamarin toimitusjohtaja vuosina 1968 – 2000
Maakuntaneuvos
Tekniikan tohtori h.c.