Tampereen kauppakamarilehti

YRITYKSET KERTOVAT

Työnantaja, tarjoatko työntekijöillesi oikeasti joustavan etätyömahdollisuuden?

Julkaistu 19.10.2016
Etätyöstä on puhuttu jo 2000-luvun alkupuolelta alkaen. Virtuaalityöpöytäratkaisu mahdollistaa viimein oikeasti joustavan etätyön.

Magic-Cloud nettiISo

Erilaiset mahdollisuudet etätyöhön ovat hiljalleen yleistyneet. Samaan aikaan henkilökohtaisten asioiden hoitaminen ja vuorovaikutus ovat siirtyneet vauhdilla mobiiliin, mutta työn tekeminen sitoutuu edelleen tiukasti fyysisiin työasemiin.

Vaikka pöytäkoneet ovat monella työpaikalla korvautuneet kannettavilla, päätetyöskentelyn perusmalli on säilynyt muuttumattomana: kukin pöytäkone tai kannettava on asennettu yksilöllisesti vastaamaan käyttäjän tarpeita ja mieltymyksiä. Työasema on näin ollen käytännössä sidottu käyttäjän käyttämään fyysiseen laitteeseen, joka saattaa olla väärässä paikassa, voi hukkua, rikkoutua tai se voidaan jopa varastaa.

– Perinteinen työpöytänäkymä voidaan tuottaa virtuaalityöpöytänä eli niin sanottuna Desktop as a Service -palveluna. Virtuaalityöpöytä mahdollistaa etätyön tekemisen ja vapauttaa samalla työnantajan ja työntekijän kiinteistä työasemista, kertoo Magic Cloud Oy:n toimitusjohtaja Timo Haapavuori.

Tamperelainen Magic Cloud on tuottanut Desktop as a Service -palvelua noin kuuden vuoden ajan. Virtuaalityöpöytää käyttävien asiakasyritysten koko vaihtelee isoista monen toimipisteen organisaatioista yksityisyrittäjiin. Virtuaalityöpöytä mahdollistaa työntekijän oman Windows-työpöydän käyttämisen ohjelmistoineen kaikilla päätelaitteilla, myös älypuhelimissa.

Erilaiset tiedostojen jakoon ja hallintaan liittyvät pilvipalvelut ovat helpottaneet etätyöskentelyä ja eri sijainneissa työskentelevien tiimien toimimista. Verrattuna esimerkiksi yrityksille tarjottaviin Dropbox-tyylisiin palveluihin kotimainen etätyöpöytäratkaisu mahdollistaa yrityksen kaikkien tietojärjestelmien, ohjelmistojen ja tiedostojen käytön päätelaiteriippumattomasti. Lisäksi tiedostot sijaitsevat kotimaisen palveluntarjoajan suomalaisissa konesaleissa.

Magic Cloudin toimitusjohtaja Timo Haapavuori näkee virtuaalityöpöytätyöskentelyssä työn tuottavuutta ja työhyvinvointia edistäviä mahdollisuuksia. Virtuaalityöpöytä mahdollistaa työskentelyn ajasta ja paikasta riippumatta.

– Työnantajilta odotetaan enenevässä määrin joustavuutta työaikojen ja työskentely-ympäristön suhteen. Tekniikka on jo pitkään mahdollistanut oikeasti joustavan etätyön tekemisen. Asenteet ja toimintatavat ovat toistaiseksi olleet kehityksen esteenä, toteaa Haapavuori.

Magic Cloud Oy

Magic Cloud Oy on tamperelainen pilvipalveluyritys, joka on erikoistunut yrityksille tarjottaviin pilvipalveluratkaisuihin. Magic Cloudin palveluvalikoimaan kuuluvat etätyöpöytäpalvelun lisäksi sähköpostipalvelut, virtuaalipalvelimet, ohjelmistojen hostaus, varmuuskopiointi sekä IT- ja tukipalvelut. Magic Cloudin toiminta perustuu kasvollisuuteen ja lähestyttävyyteen: ymmärrämme, että tietotekniikka on asiakkaillemme väline, ei päämäärä.

Magic Cloudista ja virtuaalityöpöydästä www.magiccloud.fi

Lisätietoja:

Timo Haapavuori, toimitusjohtaja timo.haapavuori@magiccloud.fi, puhelin 050 584 2585